Uppdateringar

Vackraste teglet?

28 mars, 2019

Vi är väldigt nöjda med val av tegel nu när väggarna börjar muras upp. Färgrikedomen och variationerna ger en levande fasad som gifter sig fint med de omkringliggande miljöerna. Eller vad tycker ni? När det har murats lite till kommer vi snart få se variationen med olika fogar för att särskilja volymerna i husen, spännande!

Kom gärna förbi och titta närmare på teglet, kanske den 14/4 kl.13-14? Då finns vi från RG på plats för en möjlighet att svara på frågor tillsammans med mäklare Helén och byggare Insulanders och så klart får ni gå in och titta närmare på hela bygget och ert potentiella nya hem!

line

Dags för stomvisning!

25 februari, 2019

9/3 2018 togs första spadtaget för bygget av BRF Förstlingen. Exakt ett år senare bjuder vi nu in till stomvisning för att se hur bygget ser ut nu. Hur långt kommer man på ett år? Vad gör man just nu? Vad är kvar att göra? Byggnadsfirma Insulanders är med på plats och visar och kan svara på alla byggtekniska frågor.

Självklart finns även vi från RG och Helén från Fastighetsbyrån på plats. Efter att man har kikat runt på bygget och stillat sin nyfikenhet bjuder vi på kaffe och semla på Konditori Amarant Väst bara ett stenkast över ån. Varmt välkomna den 9/3 2019 mellan kl.12-14!

line

God Jul Och Gott Nytt Inflyttningsår!

20 december, 2018

Önskar vi med en bild på bygget av BRF Förstlingen en snöig morgon i december. Nu tar vi på RG Förvaltning lite julledigt men bygget fortsätter och där går allt fortfarande som på räls (pun intended ;-))

Istället för julgåva har vi i år valt att skänka en peng till Eskilstuna Stadsmission, en organisation som gör mycket gott för vår stad som vi stolt sponsrar i deras fortsatta arbete för ett mänskligare Eskilstuna!

line

Loftgångar på gång!

13 december, 2018

Nu är stommen så gott som klar och man ser exakt hur höga husen blir. Loftgångarna på innergården börjar nu också ta form. De består av en stomme av I-balkar med betongbjälklag som ger en känsla som speglar områdets industrikaraktär, tycker vi. Nu får man också en känsla för bredden på innergården och hur nära vattnet man faktiskt kommer.

Även gavellägenheternas balkonger mot innergården börjar resas, i samma utformning som loftgångarna. Vilket läge dom har!

line

Kom och träffa oss på Bomässan!

7 november, 2018

Snart är det dags för Bomässa i Stiga Sports Arena, bara ett stenkast från bygget av BRF Förstlingen. Kom till vår monter (precis till vänster innanför entrén i första mässhallen) och prata BRF Förstlingen med oss. På vägen dit eller hem kan ni passa på att gå förbi och titta på bygget och se potentialen i den nya stadsdelen som växer fram! I förra veckan gjordes en provmurning av teglet som kommer täcka husen och det kan vara kul att se live, för att inte tala om å-utsikten!

Hämta enkelt din fribiljett till mässan här: https://bomassa.se/massor/eskilstuna2018/tickets

Vår entreprenör på bygget av BRF Förstlingen; Byggnadsfirma G Insulander, finns på plats på mässan om ni har några byggtekniska frågor. Även mäklare från Fastighetsbyrån finns att rådfråga kring köp och försäljning. Hoppas vi ses då!

line

Höst och bygget rullar på!

18 oktober, 2018

I veckan har bl.a. byggkranen höjts för att klara av att sätta dit gjutformarna på översta våningen. Förberedelserna för installationer, som t.ex. el, har börjat. Hantverkarna hittar en bra rytm i BRF Förstlingens repetitiva byggnad som ger ett bra tempo framåt.

Man kan också se konturerna av de entréknoppar som kommer ansluta till loftgångarna på innergården. En innergård som man i verkligheten upplever mycket bredare än på ritning och de datorgenererade bilderna. När kvarteret fortsätter att växa kommer man dock inte se Stiga Sports Arena som man gör nu.

När man kikar på plats kan man också se detaljer som de fina betongväggarna i vardagsrummen. Och vilka jättefina ljusa lägen det blir på gaveln och utsikten som blir från de övre planen!

line

Mindre än ett år kvar till inflytt!

9 oktober, 2018

Ja nu har vi kommit så långt att vi kan räkna ner dagarna till inflytt, riktigt kul tycker vi! Om man är intresserad och vill träffas och prata lite; ta då chansen och kom ner till Fastighetsbyrån nu på lördag den 13/10 kl.11-12. Ställ alla frågor ni har om projektet, fråga mäklaren hur man går tillväga med allt över en kaffe, känn på materialprover mm.

 

Nu har vi också fått fram lite bilder på hur det kommer se ut när hela etapp 1 av Västra Munktellstaden är klar. Riktigt intressant och se hur en ny stadsdel tar form. Visste du förresten att i BRF Förstlingen kommer det finnas en lokal i bottenplan i anslutning till norra brofästet av Västerbron? Vilken dröm om t.ex. ett bageri eller konditori skulle etablera sig där och man kan gå ner och köpa nybakat bröd till söndagsfrukosten! Mums!

line

Hur kommer utsikten bli?

12 september, 2018

Nu börjar man kunna klättra upp i stommen av husen och få en bild av utsikten. Så kul! Här bredvid är en bild från plan 3 i hus 2. När allt är klart kommer det löpa en strandpromenad längs ån nedanför. Ett riktigt drömläge!

Kom gärna på öppet hus i Fastighetsbyråns nya lokaler på Kungsgatan 4 nästa vecka, den 18/9 kl.17-17:30. Där kan ni ställa alla frågor och ta reda på mer om BRF Förstlingen av mäklare Helén med kollegor!

 

line

Husen växer upp ur marken!

15 augusti, 2018

Det är riktigt roligt att se ett hus ta form och nu har första våningen av båda huskropparna vuxit upp ur marken. Det är även återfyllt runt källarplanen så nu börjar man kunna få en riktigt bra känsla för hur husens “fotavtryck” kommer bli. Första våningens tomma skelett ger också en känsla av rymd till de framtida bostäderna. Det börjar bli verkligt nu och allt tuffar på enligt tidplan.

line

Glad Sommar!

4 juli, 2018

Man kan tro att allt stannar upp i Sverige i juli månad, men vissa saker tuffar på, som bygget av BRF Förstlingen som går som på räls! På bilden ser ni att källarplanen är så gott som färdiggjutna. Så inga som helst problem med tidplanen och snart är det bara ett år kvar till inflytt.

Redan i februari kommer man också kunna besöka en visningslägenhet, den första i Västra Munktellstaden. Men är man intresserad är ett tips att ta en promenad längs ån redan nu i sommar om man har lite tid över. Med lite fantasi kan man nog föreställa sig vilket underbart område detta kommer bli att leva och bo i. Tänk er fler bostäder, en förskola, ett fik eller enklare servering och några småbutiker. Förhoppningsvis en eller två nya grundskolor i närheten. Och så all sport, fritid och underhållning som redan finns!

Nu går det snart också att teckna förhandsavtal för de som bokat lägenheter i BRF Förstlingen. Så slår man till nu hoppar man bokningsavtal och går på förhandsavtal på en gång.

 

line