Uppdateringar

Vilken nationaldag det blev!

12 juni, 2019

Tack alla ni som kom i högsommarvärmen och kikade på vår urtjusiga visningslägenhet! Och tack för alla fina kommentarer om vår produkt, kul att ni gillade det ni såg! Vi är supernöjda med Byggnadsfirma Insulanders kvalitet på bygget och inredarna Carlsson&Mässings fina val av möbler, lampor mm. Osäker på exakt hur många som kom men gissningsvis 150 personer. Det gick åt  65 pizzor och vi delade ut ungefär 50 st goodiebags med erbjudanden från Parken Zoo, Munktellbadet, Gränden m.fl.

Hade ni inte tid att komma på nationaldagen? Ingen fara; ni kan antingen boka en privat visning med mäklare Helén eller komma på någon öppen visning framöver. Nästa tillfälle är redan om en vecka; onsdagen den 19/6 kl.18-18:45!

line

Det är insidan som räknas!

25 april, 2019

I alla fall när det kommer till husets funktioner och dess kvalitet. Det är inte helt lätt att veta om insidan på ett färdigt hus är av bra kvalitet eller inte, men man upplever det när man vistas i det. På ett bygge kan man se de tekniska lösningarna som utgör insidan under tiden som arbetet fortskrider.

Vi på RG försöker tänka på vad som behövs ”på insidan” när vi projekterar nya byggnader. Till exempel; vad krävs för att få ett bra inneklimat utan att behöva använda allt för mycket energi- och kostnadsdrivande uppvärmning? Eller vad kommer kräva mindre kostsamt underhåll under byggnadens livslängd? Ett exempel på en sådan lösning är det material vi valt att fästa våra fönster- och dörrpartier i på BRF Förstlingen. Ett lite dyrare kompositmaterial men som gör att vi undviker s.k. köldbryggor som man får om man fäster dörrar och fönster i vanligt trä eller plywood.

Ett annat exempel är att vi väljer att bygga in golvvärme i våra byggnader istället för traditionella radiatorer, för ett bättre inneklimat med den härlig bonusen att det blir enklare att möblera för de boende!

Gå gärna förbi bygget och kika själv, jämför det med andra byggen och ställ frågor till alla kunniga hantverkare ni träffar!

line

Vackraste teglet?

28 mars, 2019

Vi är väldigt nöjda med val av tegel nu när väggarna börjar muras upp. Färgrikedomen och variationerna ger en levande fasad som gifter sig fint med de omkringliggande miljöerna. Eller vad tycker ni? När det har murats lite till kommer vi snart få se variationen med olika fogar för att särskilja volymerna i husen, spännande!

Kom gärna förbi och titta närmare på teglet, kanske den 14/4 kl.13-14? Då finns vi från RG på plats för en möjlighet att svara på frågor tillsammans med mäklare Helén och byggare Insulanders och så klart får ni gå in och titta närmare på hela bygget och ert potentiella nya hem!

line

Dags för stomvisning!

25 februari, 2019

9/3 2018 togs första spadtaget för bygget av BRF Förstlingen. Exakt ett år senare bjuder vi nu in till stomvisning för att se hur bygget ser ut nu. Hur långt kommer man på ett år? Vad gör man just nu? Vad är kvar att göra? Byggnadsfirma Insulanders är med på plats och visar och kan svara på alla byggtekniska frågor.

Självklart finns även vi från RG och Helén från Fastighetsbyrån på plats. Efter att man har kikat runt på bygget och stillat sin nyfikenhet bjuder vi på kaffe och semla på Konditori Amarant Väst bara ett stenkast över ån. Varmt välkomna den 9/3 2019 mellan kl.12-14!

line

God Jul Och Gott Nytt Inflyttningsår!

20 december, 2018

Önskar vi med en bild på bygget av BRF Förstlingen en snöig morgon i december. Nu tar vi på RG Förvaltning lite julledigt men bygget fortsätter och där går allt fortfarande som på räls (pun intended ;-))

Istället för julgåva har vi i år valt att skänka en peng till Eskilstuna Stadsmission, en organisation som gör mycket gott för vår stad som vi stolt sponsrar i deras fortsatta arbete för ett mänskligare Eskilstuna!

line

Loftgångar på gång!

13 december, 2018

Nu är stommen så gott som klar och man ser exakt hur höga husen blir. Loftgångarna på innergården börjar nu också ta form. De består av en stomme av I-balkar med betongbjälklag som ger en känsla som speglar områdets industrikaraktär, tycker vi. Nu får man också en känsla för bredden på innergården och hur nära vattnet man faktiskt kommer.

Även gavellägenheternas balkonger mot innergården börjar resas, i samma utformning som loftgångarna. Vilket läge dom har!

line

Kom och träffa oss på Bomässan!

7 november, 2018

Snart är det dags för Bomässa i Stiga Sports Arena, bara ett stenkast från bygget av BRF Förstlingen. Kom till vår monter (precis till vänster innanför entrén i första mässhallen) och prata BRF Förstlingen med oss. På vägen dit eller hem kan ni passa på att gå förbi och titta på bygget och se potentialen i den nya stadsdelen som växer fram! I förra veckan gjordes en provmurning av teglet som kommer täcka husen och det kan vara kul att se live, för att inte tala om å-utsikten!

Hämta enkelt din fribiljett till mässan här: https://bomassa.se/massor/eskilstuna2018/tickets

Vår entreprenör på bygget av BRF Förstlingen; Byggnadsfirma G Insulander, finns på plats på mässan om ni har några byggtekniska frågor. Även mäklare från Fastighetsbyrån finns att rådfråga kring köp och försäljning. Hoppas vi ses då!

line

Höst och bygget rullar på!

18 oktober, 2018

I veckan har bl.a. byggkranen höjts för att klara av att sätta dit gjutformarna på översta våningen. Förberedelserna för installationer, som t.ex. el, har börjat. Hantverkarna hittar en bra rytm i BRF Förstlingens repetitiva byggnad som ger ett bra tempo framåt.

Man kan också se konturerna av de entréknoppar som kommer ansluta till loftgångarna på innergården. En innergård som man i verkligheten upplever mycket bredare än på ritning och de datorgenererade bilderna. När kvarteret fortsätter att växa kommer man dock inte se Stiga Sports Arena som man gör nu.

När man kikar på plats kan man också se detaljer som de fina betongväggarna i vardagsrummen. Och vilka jättefina ljusa lägen det blir på gaveln och utsikten som blir från de övre planen!

line

Mindre än ett år kvar till inflytt!

9 oktober, 2018

Ja nu har vi kommit så långt att vi kan räkna ner dagarna till inflytt, riktigt kul tycker vi! Om man är intresserad och vill träffas och prata lite; ta då chansen och kom ner till Fastighetsbyrån nu på lördag den 13/10 kl.11-12. Ställ alla frågor ni har om projektet, fråga mäklaren hur man går tillväga med allt över en kaffe, känn på materialprover mm.

 

Nu har vi också fått fram lite bilder på hur det kommer se ut när hela etapp 1 av Västra Munktellstaden är klar. Riktigt intressant och se hur en ny stadsdel tar form. Visste du förresten att i BRF Förstlingen kommer det finnas en lokal i bottenplan i anslutning till norra brofästet av Västerbron? Vilken dröm om t.ex. ett bageri eller konditori skulle etablera sig där och man kan gå ner och köpa nybakat bröd till söndagsfrukosten! Mums!

line

Hur kommer utsikten bli?

12 september, 2018

Nu börjar man kunna klättra upp i stommen av husen och få en bild av utsikten. Så kul! Här bredvid är en bild från plan 3 i hus 2. När allt är klart kommer det löpa en strandpromenad längs ån nedanför. Ett riktigt drömläge!

Kom gärna på öppet hus i Fastighetsbyråns nya lokaler på Kungsgatan 4 nästa vecka, den 18/9 kl.17-17:30. Där kan ni ställa alla frågor och ta reda på mer om BRF Förstlingen av mäklare Helén med kollegor!

 

line